Českou republikou se rozezní píseň Není nutno

Zítra půl hodiny po poledni se Českou republikou rozezní písnička Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Není nutno. Tvůrci projektu takto chtějí poděkovat všem, kteří pracují proti současné pandemii v první linii.

„My se ve svízelné době uchylujeme k písničkám. Ve čtrnáctém století, aby nás pánbůh ochránil a ve dvacátém, ať mír dál zůstává s tuto krajinou. Pojďme se té tradice přidržet,“ vyzývá Zdeněk Svěrák nejen své fanoušky, ale všechny občany České republiky ve videu zveřejněném na portálu neninutno.cz.

Zítra ve 12:30 se s pomocí České televize, Českého rozhlasu, Frekvence 1, Evropy 2, Rádia Z a Youradia po celé zemi rozezní známá písnička z pohádky Tři veteráni Není nutno. Organizátorem celé akce je Ondřej Kobza ze spolku Piána na ulici, díky kterému si může kdokoliv zahrát v parku, nákupních centrech nebo například i na pražském hlavním nádraží. Záměrem je v lidech probudit kolektivní energii. Zpívat se bude nejen pro radost v těchto těžkých chvílích, ale i jako podpora lidem v první linii, tedy doktorům, zdravotním sestrám, záchranářům, ale i všem ostatním, kteří se podílí na boji proti COVID-19.

Přidat komentář